Veelgestelde Vragen – FAQ

De meeste antwoorden op veelgestelde vragen zijn te vinden in onze kennisbank.

Ga naar de Kennisbank

Waarom vermogen opbouwen bij OAKK?

OAKK wil mensen helpen om financiële doelen te bereiken. OAKK Beheerd Beleggen biedt daarom laagdrempelig professioneel vermogensbeheer aan via de vertrouwde financieel adviseur. Dit betekent dat de daadwerkelijke invulling van de portefeuille 24/7 door OAKK wordt bewaakt en de adviseur overzicht houdt over zijn of haar gehele financiële situatie. Dat geeft rust en ruimte.

Een ander onderscheidend punt is dat 20% tot 25% van de portefeuille door OAKK wordt belegd in Skills. Deze beleggingstechnieken zijn gemeengoed bij professionele beleggers. De Skills zorgen voor een lager risico maar gaat niet ten koste van het rendement.

Ik wil vermogen opbouwen, maar vind de beurs onzeker?

Beleggen is op lange termijn en korte termijn bewegingen zijn vaak geen goede leidraad. Timing  van beurzen blijkt erg moeilijk. Wij kunnen helaas niet voorspellen wanneer beurzen gaan dalen. Maar dát ze weer een keer dalen, staat vast maar ook dat ze daarna weer gaan stijgen. Lange termijn beleggers worden beloond voor het geduld wat ze hebben.

Klanten kunnen bij twijfel ook een lager risicoprofiel kiezen, als zij daarmee wel hun doel kunt behalen.

Wat wij een hele goede methode vinden, is periodiek beleggen. Elke maand of elk kwartaal kan bij OAKK automatisch worden belegd vana 100 EUR. Dat is voor lange termijn vermogensopbouw erg prettig en maakt de timing veel minder belangrijk

Wat zijn skills?

Skills zijn alternatieve beleggingen waar de vaardigheden van de fondsbeheerder belangrijker zijn voor het rendement dan de bewegingen op de aandelenmarkten. Vandaar de term Skills.
Dat zijn bijvoorbeeld fondsen die kunnen profiteren van dalende beurzen door een zgn. ‘short’ positie in te nemen.

OAKK Beheerd Beleggen is een handelsnaam van HJCO Capital Partners . Deze beleggingsonderneming is sinds 2003 gespecialiseerd in deze beleggingen en één van de grotere partijen hierin in Nederland. Zij hebben dus aan den lijve de toegevoegde waarde gezien in de bijvoorbeeld de crisis van 2008. HJCO had toen een aantal Skills geselecteerd voor hun klanten die ruim 30% in de plus stonden terwijl de beurzen ca 40% waren gedaald. Winnen door niet te verliezen is het credo hierin.

Staat mijn geld veilig bij OAKK?

OAKK Beheerd Beleggen is een handelsnaam van OAKK Capital Partners. Deze beleggingsonderneming staat onder streng toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank. OAKK houdt geen geld onder zich maar bewaart en administreert uw beleggingen in een apart bewaarbedrijf; Stichting Beleggersgiro OAKK.

Hierdoor is uw beleggingsportefeuille volledig gescheiden van het vermogen van de onderneming en is er geen kans bij malversaties dat uw vermogen wordt aangetast, wel zo veilig.

De OAKK Portals zijn ook ingericht volgens de laatste strenge inzichten op het gebied van cybersecurity en heeft OAKK door derden laten checken.

Wat is banksparen?

Banksparen is een vorm van vermogensopbouw – met belastingvoordeel -waarbij de inleg op een geblokkeerde Box 1 OAKK beleggingsrekening wordt gestort. Het opgebouwde bedrag is pas na een bepaalde tijd en voor bepaalde doelen te gebruiken.

Bij banksparen maakt de klant gebruik van een belastingvoordeel als het bedrag gebruikt wordt voor:

  • Lijfrente nieuw regime
  • Overbruggingslijfrente
  • Loonbelasting lijfrente (gouden Handdruk)

Om gebruik te kunnen maken van de belastingvoordelen moet aan de spelregels worden gehouden.

Zo moet van het opgebouwde vermogen voor de pensioen of gouden handdruk een lijfrente aangekocht worden (periodieke uitkeringen) in plaats van dat dit bedrag ineens op de rekening van de klant wordt gestort.

Een OAKK financieel adviseur kan klanten precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en welke oplossing het beste bij hen passen.

Waarom banksparen bij OAKK?

Banksparen is geïntroduceerd om meer mogelijkheden te bieden om fiscaal gunstig te sparen of te beleggen voor onder andere aanvullend pensioen.

OAKK biedt de unieke mogelijkheid dat er meer rendement kan worden behaald dan op een spaarrekening en het vermogen continue wordt beheerd door een professionele vermogensbeheerder. En altijd via een vertrouwde financieel adviseur. Dat geeft rust en zekerheid.

Wat zijn de kosten bij OAKK en hoe verhouden die zich tot andere aanbieders?

OAKK rekent geen aparte transactiekosten, in- of uitstapvergoedingen en kent geen opzegtermijn. Dat maakt het overzichtelijk.

OAKK biedt als dienst vermogensbeheer aan waarbij de verantwoordelijkheid voor het goed beheren van uw geld volgens uw wensen bij ons ligt. Dat geeft rust.

Wij beleggen niet in huisfondsen maar zijn onafhankelijk, een belangrijk voordeel om de beste keuzes te maken, we laten ons niet leiden door verkeerde prikkels.

OAKK gebruikt haar schaalvoordelen om te beleggen in de goedkoopste klasse van een beleggingsfonds. Dit voordeel kan oplopen tot 0,5% per jaar voor een fonds, wat wij geheel doorgeven aan onze klanten.

OAKK kent twee tariefsoorten, een vaste en een variabel tarief. Het vaste tarief is de OAKK Solid Fee en de variabele is de OAKK Target Fee.

OAKK Solid FeeOakk Target Fee

(*)variabele vergoeding : afhankelijk van resultaat; per kwartaal wordt mogelijk een variabele vergoeding van 0,125% ex btw in rekening gebracht als de volgende twee voorwaarden beiden opgaan:

  1. de portefeuille heeft de afgelopen 12 maanden een positief rendement behaald, en
  2. de risico/rendementsverhouding van de portefeuille was beter dan de markten. Indien de portefeuille een kortere looptijd heeft dan 12 maanden wordt de meetperiode beperkt tot de looptijd van de portefeuille.

Eenmalige kosten m.b.t. lijfrentes:
– Administratiekosten van PSK boekingen : €50,-

Bovenstaande kosten die OAKK rekent voor haar diensten zijn hiermee aantrekkelijk geprijsd ten opzichte van grootbanken, verzekeraars en private banks. Dit komt direct ten goede van het rendement.

Liever direct contact?

Stuur ons een WhatsApp

Wij zijn via WhatsApp te bereiken op 085 06 599 04.

Contact

Telefoon: +31 10 261 9940
E-mail: info@oakk.nl

Contactformulier

Bezoekadres

Beurs-World Trade Center
19e etage
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam

Postadres

Postbus 30044
3001 DA Rotterdam

Onze Consultants

Samenwerken met OAKK betekent ondersteuning door een gedreven team van professionals. Dat maakt OAKK tot uw perfecte partner. Wij delen onze jarenlange ervaring en kennis om uw vermogensadviespraktijk duurzaam te laten groeien.

Marc van Poeteren

Marc van Poeteren

(+31) 6 30 024 862
marc@oakk.nl

Benjamin Prins

Benjamin Prins

(+31) 6 53 297 313
 benjamin@oakk.nl

Arthur Hopstaken

Arthur Hopstaken

(+31) 6 53 757 180
arthur@oakk.nl

Willem Johannesma

Willem Johannesma

(+31) 6 26 218 337
willem@oakk.nl

Martijn Borger

Martijn Börger

(+31) 6 51 218 159
martijn@oakk.nl

Meer lezen..?

Wij schrijven regelmatig over trends en andere ontwikkelingen.

webinar
18 oktober 2021

“Nu instappen of wachten?” Webinar met Lukas Daalder en Willem Johannesma

Oktober 2021 Webinar - Oplopende inflatie en lage tot negatieve rente… gaat de rente omhoog of de inflatie omlaag? Zoals Karl Otto Pöhl, een befaamde…
Nieuws
18 augustus 2021

OAKK in beeld bij de start van legendarische Rolex Fastnet Race

Het Letitgo3 zeilteam met schipper Willem Johannesma, één van de partners van OAKK Capital Partners, deed afgelopen maand mee met de legendarische Rolex Fastnet Race. Deze…
Nieuws
17 juni 2021

Inflatie, wat te doen?

17 juni 2021 Inflatie, terug van weggeweest? Dit fenomeen, oplopende prijzen van consumentengoederen, is lange tijd weggeweest. Jarenlang was er juist angst voor deflatie maar…