Logo
Willem Johannesma

Contactgegevens

Willem Johannesma

Willem Johannesma

Managing Partner

‘HJCO is door ons opgericht in 2003 omdat wij enerzijds een beperkt aanbod zagen aan particuliere beleggers en anderzijds dat financiële markten sinds einde van het vorig millennium door globalisering en technologie volstrekt anders opereren met een enorme toename aan beschikbare informatie en mogelijkheden maar ook grotere schokken en onzekerheid. Deze trends hebben zich sindsdien alleen maar doorgezet.

Wij menen dat particuliere beleggers om die redenen toegang moesten krijgen tot beleggingen die hierop beter kunnen inspelen. Dat zijn actieve en alternatieve beleggingsoplossingen, die tot dan toe vrijwel alleen beschikbaar waren voor professionele beleggers. Wij noemen deze groep beleggingen ‘Skills’ omdat het rendement meer komt uit de vaardigheden van de fondsbeheerder dan van de markten.

Het geeft veel voldoening te zien dat OAKK Capital Partners met HJCO AAA Funds is uitgegroeid tot een toonaangevende beleggingsonderneming in Nederland voor actieve en alternatieve beleggingen. Wij hebben een zeer loyale en grote klantenkring opgebouwd voor onze beleggingsoplossingen.

Willem studeerde in Arnhem aan de HEAO – richting Commerciële Economie en behaalde daarna het VBA diploma aan de VU in Amsterdam.

Willem heeft vanaf december 1989 tot 2003 gewerkt in particulier vermogensbeheer, eerst bij Bank Mees & Hope (later MeesPierson) en vanaf 1998 bij Kempen & Co. In 2003, na de dotcom-crisis, heeft hij samen met Arthur en een bevriende familie het bedrijf Hopstaken Johannesma & Co opgericht, het huidige OAKK Capital Partners. Willem is getrouwd, heeft twee zonen en is een fervent zeiler.

Bekijk het volledige team

Solide beleggingsoplossingen,
OAKK voor jou!

Beurs – World Trade Center, 13e etage
Beursplein 37 – 3011 AA Rotterdam

Algemeen

info@oakk.nl
+31 10 26 19 940

Support

support@oakk.nl
+31 10 26 19 940

Beoordeling 2023, Vermogensbeheer