Veelgestelde vragen

Veelgestelde Vragen

Hier vind je het antwoord op veel voorkomende vragen voor zowel bestaande, als niet bestaande klanten. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze consultants!

Onze manier
van vermogensbeheer

Beleggen op lange termijn en koersbewegingen op korte termijn zijn vaak geen goede combinatie. Timing van beurzen blijkt erg moeilijk. Wij kunnen helaas niet voorspellen wanneer beurzen gaan dalen. Maar dát ze een keer gaan dalen, staat vast maar ook dat ze daarna weer gaan stijgen. En mensen die het geduld opbrengen om lange termijn te beleggen, worden beloond voor dat geduld.

 

OAKK ziet vermogen als een bron van passief inkomen voor later. Je kunt inkomen uit je lijfrente rekening ontvangen door te kiezen voor een uitkerende lijfrente. Ook kan je kiezen om voor de beleggingsrekening (je ‘vrij vermogen’) inkomen te laten uitkeren. Wij keren geen dividend of rente uit maar herbeleggen dit. Als je eenmalig of periodiek inkomen wil genereren, kan je  dit kosteloos onttrekken uit je vermogen.

Het uitgekeerde dividend wordt automatisch herbelegd in het fonds. Hierdoor groeit jouw rendement met het ontvangen dividend. Op deze manier laten we je optimaal profiteren van het effect van samengestelde rente, ofwel het rendement-op-rendement effect.

Bij vermogensbeheer heb je ons de verantwoordelijkheid gegeven om je lijfrente- of beleggingsrekening zo goed mogelijk te beleggen volgens het afgesproken risicoprofiel. Die verantwoordelijkheid nemen wij zeer serieus. Je kunt zelf ook de beleggingskeuzes maken die wij maken, dan bent je in ieder geval goedkoper uit, op het eerste gezicht. Door onze inkoopkracht beiden wij goedkopere fondsoplossingen dan wanneer je die zelf zou kopen. Ook kiezen wij voor fiscaalvriendelijke fondsen en het belangrijkste, blijven wij gedisciplineerd beleggen voor je, ook in moeilijke tijden. Daarmee laten wij zien dat het rendement na kosten aantrekkelijk is.

Passief beleggen, ook bekend als indexbeleggen, is een beleggingsstrategie waarbij beleggers proberen het rendement van een volledige markt te evenaren, in plaats van te streven naar het verslaan van de markt. In tegenstelling tot actief beleggen, waarbij beleggers individuele aandelen of andere effecten selecteren in de hoop om beter te presteren dan de markt, richt passief beleggen zich op het behalen van het gemiddelde rendement van de gehele markt.

Skills zijn alternatieve beleggingen waarbij de vaardigheden van de fondsbeheerder van cruciaal belang zijn voor het behalen van rendement, in tegenstelling tot de afhankelijkheid van de bewegingen op de aandelenmarkten. Hierdoor wordt de term "Skills" gebruikt. Door op deze manier te beleggen, wordt het risico in jouw portefeuille aanzienlijk verminderd.

Bij OAKK hebben we sinds 2003 gespecialiseerd in deze Skills-beleggingen. Dankzij onze uitgebreide ervaring zijn we in staat om de beste Skills-fondsen voor jou te selecteren.

 

Om onze oplossing voor een breed publiek beschikbaar te stellen, is er bij een eenmalige storting een minimum van € 1.000,-, bij een maandelijkse overboeking is dit € 50,-.

Het beleggingsbeleid van OAKK is in essentie gericht op het helpen van onze klanten om belangrijke financiële doelen, zoals een zorgeloze oude dag, te bereiken met een passend risico. We hanteren daarbij drie duidelijke uitgangspunten:

  1. Beleggen op basis van een doel en acceptabel risico: Het doel en het aanvaardbare risico vormen de basis voor de toewijzing van middelen in de portefeuille. Discipline zorgt ervoor dat de belegger gefocust blijft op het doel, terwijl OAKK ervoor zorgt dat de middelenverdeling in stand wordt gehouden.
  2. Kostenefficiënte verdeling van aandelen en obligaties: Tussen de 75% en 80% van de portefeuille wordt op een kostenefficiënte manier gespreid en wereldwijd belegd in traditionele markten, waaronder aandelen en obligaties, via de grootste fondshuizen ter wereld.
  3. Risicoverlaging door toevoeging van Skills: Door andere vormen van risico en rendement aan de portefeuille toe te voegen, wordt het risico aanzienlijk verminderd zonder dat het rendement daaronder lijdt.

OAKK staat voor een beter rendement; dat is niet alleen een cijfer, maar ook een gevoel van rust, verantwoordelijkheid en een betere toekomst. Daarom omarmt OAKK het thema duurzaamheid in haar eigen bedrijfsvoering en in de beleggingskeuzes. Voor de implementatie van dit thema hebben wij drie speerpunten:

Kosten

Wij bieden vermogensbeheer aan vanaf 0,55% per jaar. Volgens het Nationaal Kosten Onderzoek door AF Advisors liggen onze tarieven duidelijk onder het gemiddelde voor vrij vermogensbeheer. Sterker nog, we behoren tot de voordeligste opties in Nederland!

OAKK brengt bovendien geen aparte transactiekosten, in- of uitstapvergoedingen in rekening, en we hanteren geen opzegtermijn. Dat is wel zo eerlijk en maakt het overzichtelijk voor jou. Daarnaast maken we gebruik van onze schaalvoordelen om te beleggen in de goedkoopste klasse van beleggingsfondsen. Dit schaalvoordeel kan oplopen tot 0,5% per jaar voor een fonds, en we geven dit volledige voordeel door aan onze klanten.

Onze kosten zijn eenvoudig en transparant opgebouwd. We rekenen een vaste jaarlijkse vergoeding van € 25,- (bijdrage toezichtskosten) en een procentuele vergoeding voor het beheer van jouw vermogen. Verder zijn er geen andere kosten, zoals aankoop-, verkoop- en/of transactiekosten. Zo houden we het overzichtelijk!

De beheervergoeding varieert van 0,55% tot 0,85% op jaarbasis op het gemiddeld belegd vermogen. Deze percentages lopen vervolgens af op basis van een staffel. Een volledig overzicht van onze kosten vind je hier.

Over inloggen

OAKK heeft (nog) geen app in de appstores maar wel een zogenaamde webapp voor je portal mijn.oakk.nl. Het is eenvoudig om deze webapp toe te voegen aan het startscherm van je mobiele telefoon of tablet. Je kunt dat als volgt instellen:

Indien dit de eerste keer is dat je probeert in te loggen op mijn.oakk.nl en je ontvangt geen sms, is het mogelijk dat je adviseur niet het juiste 06-nummer heeft ingevoerd. We raden je aan om dit eerst te controleren bij je financieel adviseur. Zodra het juiste nummer aan ons is doorgegeven, wordt het probleem binnen enkele minuten opgelost.

Jouw gebruikersnaam, wachtwoord, e-mailadres en telefoonnummer kan je wijzigen via het gedeelte 'Account' in jouw persoonlijke portal. Je kunt dit vinden door te klikken op het icoontje rechtsboven op jouw portal.

Andere persoonlijke gegevens kan je laten aanpassen door jouw financieel adviseur. Zij kunnen je helpen bij het bijwerken van eventuele andere gegevens die nodig zijn voor uw account.

Het kan zijn dat je per ongeluk op de adviseursportal terecht bent gekomen. Om in te loggen, ga naar mijn.oakk.nl.

Als het probleem hiermee niet is opgelost en je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de Supportdesk via de telefoon of via live chat op de site.

De code die je ontvangt via sms betreft een zescijferige code, en het vervolgnummer hoort hier niet bij. Het vervolgnummer dient overeen te komen met het vervolgnummer dat wordt weergegeven in jouw inlogscherm.

Als dit de eerste keer is dat je probeert in te loggen op mijn.oakk.nl en je ontvangt geen sms, is het mogelijk dat uw adviseur niet het juiste 06-nummer heeft ingevoerd. Ik raad je aan om dit eerst te controleren bij uw adviseur. Zodra het juiste nummer aan ons is doorgegeven, wordt het probleem binnen enkele minuten opgelost.

Wanneer uw financieel adviseur een rekening voor u heeft geopend, ontvangt u een stappenplan via e-mail. In stap 1 van dit stappenplan vindt u een link om uw gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Als u al eerder hebt ingelogd, kunt u rechtstreeks naar mijn.oakk.nl gaan om toegang te krijgen tot uw account.

Over OAKK

Deze schrijven wij zeker! Veel van deze stukken zijn terug te vinden in onze nieuwssectie op de website of LinkedIn. Als alternatief kun je ook luisteren naar de podcast met Willem Johannesma. Deze podcasts zijn te beluisteren op SoundCloud onder de naam 'New Business Radio' met Willem Johannesma.

OAKK is sinds 2003 gevestigd in Rotterdam, in het World Trade Center. Wij zijn gevestigd op de 13e etage van het WTC.

Leuk dat je contact met ons wilt opnemen! Via de live-chat, rechtsonder op de website, kun je direct contact met ons opnemen. Als je ons liever telefonisch of via e-mail wilt spreken, kun je onze contactgegevens vinden via deze link.

Indien je al een rekening bij ons hebt, wordt dit weergegeven linksboven in je portaal zodra je inlogt op mijn.oakk.nl. Als je nog geen klant bij ons bent, kun je snel een financieel adviseur vinden via de link.

OAKK (spreek uit als 'ook', zoals eik in het Engels) is, net als de eik, solide, goed geworteld en gericht op lange termijn groei. Dat is waar wij voor staan!

Over onze profielen

Banksparen biedt spaarders en beleggers de mogelijkheid om fiscaal gunstig te sparen in Box 1 zonder een verzekeringselement. Veel mensen hebben niet altijd behoefte aan een verzekeringselement; bovendien maakt het verzekeringselement het product duurder door grotere complexiteit. OAKK biedt Lijfrente beleggen aan; zo kun je tegen lage kosten gaan beleggen voor je oude dag.

Volatiliteit betekent hoeveel de prijs heen en weer schommelt van bijvoorbeeld een aandeel. Als iets heel volatiel is, betekent dit dat de prijs vaak en snel verandert. Als iets niet volatiel is, blijft de prijs meer hetzelfde. OAKK streeft ernaar de volatiliteit, en daarmee de tussentijdse fluctuaties, van jouw beleggingen zo laag mogelijk te houden.

Bij OAKK kun je kiezen uit 6 risicoprofielen. Hiermee is er voor jou als belegger een profiel beschikbaar dat past bij jouw beleggingsdoel. Hoe meer risico je neemt (offensiever), hoe groter de kans op hoge tussentijdse fluctuaties, maar ook op een hoger rendement op de lange termijn. Hoe minder risico je neemt (defensiever), hoe kleiner de tussentijdse fluctuaties zullen zijn, maar ook het rendement op de lange termijn lager zal zijn.

Je kunt onze historische rendementen hier vinden.. Hier vind je zowel de rendementen als het risico van onze verschillende strategieën en risicoprofielen. Het is erkend door onafhankelijke partijen dat we door de jaren heen goed hebben gepresteerd. Zo hebben we de maximale 5-sterrenbeoordeling gekregen op Finner.nl wat betreft rendement.

Over uw rekening

Alle documenten, zoals jouw rapportages en contracten, kun je terugvinden in jouw portal onder "rekeningdetails" -> "documenten" -> "rapportages/contracten".

Dit is mogelijk, maar het is belangrijk dat deze rekening ofwel op naam van het kind staat, ofwel dat de rekening de vermelding "inzake <naam kind>" heeft. Dit is een vereiste om als storting te kunnen worden beschouwd.

Dat is zeker mogelijk. Je financieel adviseur kan een 'en/of rekening' voor jou en je partner aanmaken.

Bij OAKK kun je ook terecht voor een box 2-rekening voor jouw vennootschap, stichting, maatschap of andere rechtsvorm. In overleg met jouw adviseur kun je eenvoudig een rekening bij ons openen.

Je hebt te allen tijde de mogelijkheid om geld van jouw rekening bij ons op te nemen, jouw rekening te sluiten of het geld over te boeken naar een andere financiële dienstverlener, indien het een lijfrenterekening betreft. Onze transacties worden doorgaans eenmaal per week uitgevoerd, op elke dinsdag.

Een periodieke overboeking is zeker mogelijk. Je kunt dit instellen via jouw eigen bankomgeving of binnen ons portaal. Als je zelf een bedrag wilt overmaken naar onze rekening, kun je onze bankgegevens gebruiken die vermeld staan in onze kennisbank binnen jouw portaal.

Om een rekening bij OAKK te openen, heb je altijd de ondersteuning van een financieel adviseur nodig. Zonder een financieel adviseur kun je het proces niet voortzetten. Heb je nog geen financieel adviseur? Ga naar het overzicht van alle financieel adviseurs die samenwerken met OAKK.

Wet- en regelgeving

Jouw gegevens worden volledig in overeenstemming met de AVG-regels beveiligd bij OAKK. Daarnaast hanteren wij de strengste regels op het gebied van cyberbeveiliging. We ondergaan regelmatig tests die worden uitgevoerd door externe gespecialiseerde bureaus om te controleren of onze IT-systemen waterdicht zijn.

Deze verplichting geldt inderdaad voor rechtspersonen. Deze informatie is terug te vinden in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK).

OAKK staat sinds 2003 als Beleggingsonderneming onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en wordt gecontroleerd door De Nederlandsche Bank. Bovendien beschikken de medewerkers van OAKK over de benodigde opleidingen en vergunningen voor het vak dat zij uitoefenen.

Ja, OAKK is aangesloten bij Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening). Dit betekent dat je als klant van OAKK bij Kifid terecht kunt in het geval van een geschil of klacht die niet naar tevredenheid is opgelost door OAKK zelf.

OAKK Beheerd Beleggen staat onder streng toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank. OAKK Beheerd Beleggen houdt geen geld onder zich maar bewaart en administreert beleggingen in een apart bewaarbedrijf: Stichting Beleggersgiro OAKK. Hierdoor is je beleggingsportefeuille volledig gescheiden van het vermogen van de onderneming en is er geen kans bij malversaties dat je vermogen wordt aangetast, wel zo veilig!

Het is goed om te weten dat het geen gevolgen heeft voor jouw belegd vermogen. Je maakt namelijk jouw vermogen over naar een apart bewaarbedrijf, Stichting Beleggersgiro OAKK. Het vermogen van deze stichting staat los van het vermogen van de onderneming OAKK Capital Partners. Hierdoor is jouw vermogen beschermd. Het enige wat je wel moet doen, is een nieuwe vermogensbeheerder zoeken om jouw vermogen te beheren.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op! Dit gaat het snelste via de livechat.Tijdens kantooruren reageren we vaak binnen een paar minuten.

Alle manieren om contact op te nemen >