Het OAKK

Global Forest

OAKK draagt al geruime tijd bij aan een duurzame wereld als lid van de UNPRI en staat voor solide en duurzame beleggingsoplossingen.

OAKK beheert sinds 2020 samen met EcoMatcher een doorlopend project voor de aanplant van bossen om een actieve bijdrage te leveren aan de volgende duurzame doelen van de Verenigde Naties:

OAKK
Plantje
Reduced Inequalities

Ondersteuning geven aan lokale gemeenschappen en families met nieuwe inkomstenbronnen

Een tastbare bijdrage leveren aan het wereldklimaat door CO2 reductie

Bewustzijn over duurzame groei versterken met de boom als centraal symbool

Waarom

bossen aanplanten?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat grootschalige restoratie van bossen een zeer krachtige en eenvoudige bijdrage levert aan de vermindering van de CO2 uitstoot, de hoofdveroorzaker van ‘global warming’ van onze planeet.

boom

EcoMatcher

Onze partner EcoMatcher werkt met zorgvuldig geselecteerde boomplantorganisaties die actief zijn in landen die worden geconfronteerd met de geografische en sociaaleconomische schade van intensieve ontbossing.

OAKK gaat samen met EcoMatcher haar duurzame bijdrage intensiveren door de actieve aanleg van bossen in diverse landen, zoals Guatemala, Nepal en Oeganda.

OAKK plant een boom per beleggingsrekening

Per beleggingsrekening schenkt OAKK een boom aan de door EcoMatcher gekozen organisaties in bovengenoemde landen. Elke boom wordt door EcoMatcher geregistreerd en EcoMatcher legt ook de locatie, datum van aanplant en de boer die de boom onderhoudt vast.  De OAKK rekeninghouder kan virtueel naar de boom reizen en de lange termijn groei bijhouden door middel van fraaie satellietkaarten.

De analogie met duurzame vermogensgroei staat hierbij centraal omdat duurzaamheid en lange termijn welzijn met elkaar samengaan.

OAKK hoopt zo samen met haar klanten een wezenlijke en actieve bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst!

boomtrack

Via EcoMatcher is het mogelijk om de geplante boom te ‘tracken’.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening, laat uw gegevens achter. Wij nemen spoedig contact met u op.