Lijfrente

Uitkerende lijfrente; advies is gevraagd!

By 2 september 2020 No Comments
spaarpot lijfrente
spaarpot lijfrente

De markt voor lijfrentes is groot en staat door de vergrijzing en de lage rente op een belangrijk keerpunt. In toenemende mate naderen lijfrentehouders de uitkerende fase en moeten een keuze gaan maken m.b.t. de soort lijfrente-uitkering.

Het standaard aankopen van een lijfrente op basis van een vaste rente-uitkering is zeker niet voor iedereen de gewenste oplossing. De huidige zeer lage rente geeft namelijk ook een relatief lage uitkering. Dit geeft een adviseur de mogelijkheid om meer waarde toe te voegen bij de selectie van een uitkerende lijfrente voor haar klanten. Voorheen beperkte de vraag zich tot de keuze van een verzekeraar waarbij een rentevaste uitkering aangekocht ging worden. Het advies wordt nu een stuk breder omdat, naast de keuze voor een aanbieder, de beleggende bancaire lijfrente kan worden afgezet tegenover de spaarvorm met relatief lage rente.

OAKK wil de adviseur en zijn of haar klanten een oplossing bieden voor dit vraagstuk. Als aanbieder van aanvullend pensioenoplossingen faciliteren wij zowel de opbouwfase als de uitkerende fase voor lijfrentes. De uitkerende lijfrente staat sinds dit jaar ter beschikking. Het vermogen van de klant wordt dan (door)belegd en daardoor beter aansluiten bij de wensen van de klant. OAKK biedt de volgende lijfrente-uitkeringen aan:

  • De tijdelijke oudedagslijfrente
  • De levenslange oudedagslijfrente
  • De nabestaandenlijfrente

De komende weken zullen we in onze blogs dieper ingaan op de voordelen van de uitkerende lijfrente bij OAKK. Deze beperken zich niet alleen tot hogere rendementsverwachtingen en de vermogensoverdracht aan nabestaanden na overlijden.

Mocht je vragen hebben, kan je ons vanzelfsprekend altijd bereiken op 010-2619940 of via je vertrouwde OAKK-consultant.

Het OAKK Team

OAKK – WIE ZORGT ER VOOR JOUW OUDE DAG?