Uitkerende lijfrente: de OAKK-Voor-Nu rekening

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks vrijblijvend onze nieuwsbrief vol inspiratie en recente ontwikkelingen.

Waarom OAKK-Voor-Nu onderscheidend is ten opzichte van andere aanbieders

OAKK biedt in alle fiscale boxen een opbouwende- en uitkerende variant aan. Zo kan er – onafhankelijk van welke fiscale box – de beste oudedagsvoorziening worden ingezet voor de klant. Op deze manier maakt OAKK duidelijk dat vermogen opbouwen ten dienste staat van aanvullend inkomen.

boom

Er zijn maar liefst 10 (!) punten waarop de OAKK-Voor-Nu rekening onderscheidend is ten opzichte van die van andere aanbieders:

1.    OAKK-Voor-Nu uitkerende lijfrente is alleen beschikbaar via de betere financieel adviseur. Voor ons is de adviseur geen extra distributiekanaal, maar een vast onderdeel van de driehoek Klant-Adviseur-Vermogensbeheerder. De adviseur geeft bestaansrecht aan OAKK, omdat wij ervan overtuigd zijn dat de klant in financiële zaken moet worden bijgestaan door een all-round specialist.

2.    Over een looptijd van 20 jaar heeft de klant meer dan 97% kans op een hogere uitkering en meer dan 50% kans op een dubbel zo hoge uitkering in vergelijking met rente (in ons voorbeeld NN tarief 0,8% voor 20 jaar vast). Zie hier de OAKK Demo (onze ‘offerte’ tool) voor de uitkerende lijfrente OAKK-Voor-Nu.

3.    Er ontstaat geen vermogensverlies bij overlijden. 100% van vermogen vererft naar de nabestaande(n), anders dan bij een verzekeraar.

4.    Professioneel vermogensbeheer voor de lijfrente rekening, hetzelfde als voor Box 3 of rechtspersoon rekeningen. Wij beleggen als een pensioenfonds met beleggingen die doorgaans minder toegankelijk zijn voor particulieren. Minder risico met minimaal hetzelfde rendement is hierbij het uitgangspunt.

5.    Geen eigen fondsen, onafhankelijk beheer. Wij willen alleen de beste beleggingsoplossing en zijn niet afhankelijk van gedwongen winkelnering.

6.    Voor ieder wat wils; keuze uit maar liefst drie Risicoprofielen, twee Beheeroplossingen (Solid en Markten) en twee Marktenoplossingen (Dimensional en BlackRock).

7.    Lijfrente kan worden uitgesteld tot 5 jaar na de AOW gerechtigde leeftijd. Oud regime lijfrente en bancair laten uitkeren? Dat kan bij OAKK. De 5 jaar na AOW gerechtigde leeftijd wordt dan losgelaten.

8.    Mogelijkheden om in de eerste 5 jaar een hogere uitkering te laten plaatsvinden en de resterende looptijd lagere uitkeringen. Dit is zinvol omdat door het negatieve U-rendement onze eerste uitkeringen iets lager zijn dan bij vastrentende lijfrentes. Door een combi van tijdelijk en levenslange lijfrente kan dit opgevangen worden. Dit maatwerk advies geeft ook meerwaarde aan de adviseur.

9.    Mooi en functioneel dashboard voor zowel adviseur als klant waarin beide de beleggingen, documentatie, kennisbank, monitoring etc kunnen zien over alle fiscale boxen.

10.    De mogelijkheid om (een deel van) de adviseurskosten ten laste te laten gaan van de lijfrenterekening, wat fiscaal voordelig is voor de klant.

 

 

OAKK in media

OAKK wordt gevraagd om commentaar over financiële zaken en webinar met BlackRock.

De afgelopen periode kwam OAKK Capital Partners in verschillende media naar voren, zoals bij New Business Radio en ook in het webinar met de grootste vermogensbeheerder ter wereld: BlackRock.

Klik hier voor het OAKK – BlackRock webinar en hier voor de bijdrage van Willem Johannesma op New Business Radio over het belang van een goede aanvullende oudedagsvoorziening.

 

 

 

scherm

Nieuwe update van portals!

Deze maand komt er weer een nieuwe release van de OAKK portals, die het leven van een adviseur weer net iets leuker kunnen maken, hopen we!

Wat gaat er zoal wijzigen:

  • Het zelf kunnen wijzigen van de adviseur aan een rekening, makkelijk als er bijvoorbeeld iemand vertrekt binnen de organisatie of als iemand anders de voorbereiding doet voor de onboarding.
  • De tenaamstelling van de beleggingsrekening wordt voortaan automatisch bepaald aan de hand van de rekeninghouders. Dit lijkt een inperking, maar we zagen dat dit veld niet altijd goed werd gebruikt, dus maken we het zo duidelijker voor iedereen.
  • Een invulbaar PSK formulier wordt bij een overboeking van een Box 1 rekening nu meegestuurd in de mail.

Verder zijn aan de achterkant volgens onze techies wat tweak dingetjes, bug fixes en met name backup zaken gewijzigd.

PS: We werken aan hard een grote update van de portals. Dat hopen we begin volgend jaar te lanceren. Wil je al een preview? Vraag ernaar bij onze OAKK Consultants Benjamin Prins of Martijn Börger op info@oakk.nl.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks vrijblijvend onze nieuwsbrief vol inspiratie en recente ontwikkelingen.

Mogelijk ook interessant?

artworks-JCVjQVFanylcf5bJ-rWaS7A-t500x500
45 minuten luistertijd.

New Business Radio: SPECIAL - Dag van de financiële vrijheid

New Business Radio · Willem Johannesma en Hans Betlem – My Personal Finance 4 juni 2024 deel 4   Ontdek...

mpf 7 mei
10 minuten luistertijd.

New Business Radio: Niet-traditioneel beleggen onder de loep

New Business Radio · Willem Johannesma (OAKK Capital Partners) – My Personal Finance 7 mei 2024 deel 1 In onze...

2e2f9c2b-ab38-22d3-23a9-23faedef1943 (1)
4 minuten leestijd.

Wat is de toegevoegde waarde van een financieel adviseur nou echt?

Een toenemend aantal werkenden heeft geen of beperkte toegang tot collectieve pensioenoplossingen. Daarentegen wordt door de vergrijzing een steeds grotere...

Een vermogensoplossing voor elke situatie,
OAKK voor jou!

Solide beleggingsoplossingen,
OAKK voor jou!

Beurs – World Trade Center, 13e etage
Beursplein 37 – 3011 AA Rotterdam

Algemeen

info@oakk.nl
+31 10 26 19 940

Support

support@oakk.nl
+31 10 26 19 940

Beoordeling 2023, Vermogensbeheer