OAKK uitkerende lijfrente; hoe werkt het?

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks vrijblijvend onze nieuwsbrief vol inspiratie en recente ontwikkelingen.

Vorige week zijn we met onze blog ingegaan op de verschillende mogelijkheden die OAKK biedt voor de uitkerende lijfrente in de beleggingsvariant: de Tijdelijke oudedagslijfrente, de Levenslange lijfrente-uitkering en de Uitkerende Nabestaandelijfrente. Hoe vorm wordt gegeven aan deze uitkerende lijfrentes lichten we graag toe.

De structuur van de uitkerende lijfrente is afhankelijk van het plan dat jij als financieel adviseur met de klant opstelt. Op basis van de klantinventarisatie wordt de startwaarde, de gewenste looptijd en het risicoprofiel van de beleggingsrekening bepaald.

De startwaarde voor een OAKK-lijfrente is minimaal €25.000,-. De looptijd van een Tijdelijke oudedagslijfrente ligt tussen de 5 en 20 jaar en die van een Levenslange lijfrente-uitkering minimaal 20 jaar. Een combinatie van een Tijdelijke en Levenslange lijfrente-uitkering is ook mogelijk en biedt de kans om maatwerk leveren waarmee je de hoogte van de jaarlijkse uitkeringen optimaal kan sturen.

Aan de Uitkerende Nabestaandelijfrente hangen specifieke voorwaarden m.b.t. de looptijd van de uitkering.  De Levenslange bedraagt ook 20 jaar maar de Tijdelijke is afhankelijk of rekeninghouder wel of niet partner/ex-partner is van de overledene. Is dat wel het geval dan bedraagt de minimale looptijd ook 5 jaar en in alle andere gevallen is dat afhankelijk van de leeftijd van de rekeninghouder.

De lijfrente-uitkering in de eerste 12 maanden wordt bepaald door de looptijd, de inleg en het op dat moment geldende U-rendement (op dit moment -0,4%). De uitkeringen in de daaropvolgende 12 maands perioden hangen in belangrijke mate af van de behaalde beleggingsresultaten omdat deze het beschikbare vermogen beïnvloeden dat kan worden uitgekeerd.

Het beleggingsresultaat is afhankelijk van het gekozen risicoprofiel. Wij bieden 3 alternatieven; defensief, gematigd defensief en gematigd offensief. Er kan tussentijds van profiel worden gewisseld, wat jou als adviseur ook weer kansen biedt om persoonlijk advies te geven. Zo kan bijvoorbeeld gedurende de looptijd het risico geleidelijk worden afgebouwd. Een langere looptijd van de beleggingsrekening maakt ook de kans op een beter rendement ten opzichte van spaar alternatieven groter, zeker met de huidige lage spaarrentes.

uitkerende lijfrente

Financiële adviseurs bieden de klant met de OAKK uitkerende lijfrenterekeningen een aantrekkelijk alternatief voor lijfrentespaarproducten met de huidige lage depositierentes. Zeker als de klant wat meer risico wil en kan dragen en een middellange tot lange horizon heeft.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden voor de expirerende lijfrentes van jouw klanten? Je kan ons vanzelfsprekend altijd bereiken op 010-2619940 of via je vertrouwde OAKK-consultant.

Het OAKK Team

OAKK – WIE ZORGT ER VOOR JOUW OUDE DAG?

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks vrijblijvend onze nieuwsbrief vol inspiratie en recente ontwikkelingen.

Mogelijk ook interessant?

2e2f9c2b-ab38-22d3-23a9-23faedef1943 (1)
4 minuten leestijd.

Wat is de toegevoegde waarde van een financieel adviseur nou echt?

Een toenemend aantal werkenden heeft geen of beperkte toegang tot collectieve pensioenoplossingen. Daarentegen wordt door de vergrijzing een steeds grotere...

artworks-l0XXFhqiyxW8ImRF-MkyzJA-t500x500
10 minuten luistertijd.

New Business Radio: Is de beurs overgewaardeerd?

New Business Radio · Willem Johannesma (OAKK Capital Partners) – My Personal Finance 2 april 2024 In de laatste My...

artworks-JCVjQVFanylcf5bJ-rWaS7A-t500x500
9 minuten luistertijd.

New Business Radio: Werken aan passief inkomen

New Business Radio · Willem Johannesma (OAKK Capital Partners) – My Personal Finance 5 maart 2024 In de laatste My...

Een vermogensoplossing voor elke situatie,
OAKK voor jou!

Solide beleggingsoplossingen,
OAKK voor jou!

Beurs – World Trade Center, 13e etage
Beursplein 37 – 3011 AA Rotterdam

Algemeen

info@oakk.nl
+31 10 26 19 940

Support

support@oakk.nl
+31 10 26 19 940

Beoordeling 2023, Vermogensbeheer