Kostenverlaging OAKK beleggingsrekeningen

Martijn Börger
Martijn Börger

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks vrijblijvend onze nieuwsbrief vol inspiratie en recente ontwikkelingen.

Wij zijn verheugd u te kunnen berichten dat de kosten van het opbouwen van uw vermogen via OAKK stevig dalen. Dit komt het resultaat van uw beleggingsrekening bij OAKK ten goede. Welke kosten zijn er verlaagd?

BTW vrijstelling: de kosten die in rekening worden gebracht voor individueel vermogensbeheer via een beleggersgiro zijn vrijgesteld van BTW1
Fondskosten lager: de marktencomponenten van de BlackRock én Dimensional beleggingsgrekeningen zijn aanzienlijk goedkoper geworden als gevolg van enerzijds een andere selectie van fondsen van BlackRock, Vanguard en Northern Trust (‘BVN’) en anderzijds door een verlaging van 12% van de beheerfee van Dimensional fondsen.
Dividendvrijstelling: door in het aandelengedeelte van ‘BVN’ beleggingsrekeningen voor een groot deel te beleggen in een Nederlandse FGR, kan er worden geprofiteerd van de Nederlandse vrijstelling op bronbelasting.

Hoe werkt één en ander uit?

De BTW vrijstelling wordt grotendeels aan u doorgegeven. Een deel van deze vrijstelling – 0,05% – zal als compensatie dienen voor onze lagere BTW belastingaftrek. De vaste toezichtkosten zullen hetzelfde blijven (20 Euro). De lagere fondskosten en de dividendvrijstelling komen u volledig toe.
Al met al leidt dit tot een kostenverlaging die kan oplopen tot 0,50%2 per jaar welke uw rendement direct ten goede komt.

De nieuwe tarieven voor de OAKK beleggingsrekeningen staan hier vermeld

1) Deze vrijstelling is gebaseerd op een uitspraak van de Hoge Raad van december 2020 en onder voorbehoud van bevestiging door de Belastingdienst. In het onwaarschijnlijke geval dat de ontheffing wordt geblokkeerd, zullen we de ‘oude tarieven’ voor de dienstverlening weer in rekening brengen.
2) De kostenreductie is afhankelijk van de grootte en soort van de portefeuille en dit percentage kan dus zowel positief als negatief enigszins afwijken.

OAKK Beheerd Beleggen

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks vrijblijvend onze nieuwsbrief vol inspiratie en recente ontwikkelingen.

Mogelijk ook interessant?

udyr2487_futuristic_oak_tree_robotics_artificial_intelligence_7e3e12e5-5647-48ff-b46c-fbca8e315900
6 minuten leestijd.

Gaat AI het adviesvak veranderen?

Kunstmatige intelligentie (AI) met vooral ChatGPT is op dit moment booming. ChatGPT is een revolutionair taalmodel ontwikkeld door OpenAI in...

SFB
10 minuten leestijd.

Turbulente markten door onrust in financiële sector

Zoals jullie wel hebben gelezen en gezien, is de financiële sector sinds vorige week vrijdag sterk geraakt door het faillissement...

Banner-oakk-the-green-branch-13500-bomen
2 minuten leestijd.

OAKK met The Green Branch; een solide samenwerking voor herstel van het Atlantisch Regenwoud!

OAKK draagt al geruime tijd bij aan een duurzame wereld als lid van de UNPRI en staat voor solide en...

Een vermogensoplossing voor elke situatie,
OAKK voor jou!

Solide beleggingsoplossingen,
OAKK voor jou!

Beurs – World Trade Center, 13e etage
Beursplein 37 – 3011 AA Rotterdam

Algemeen

info@oakk.nl
+31 10 26 19 940

Support

support@oakk.nl
+31 10 26 19 940

Beoordeling 2023, Vermogensbeheer