Een nieuwe invulling van de OAKK beleggings- en lijfrenterekening

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks vrijblijvend onze nieuwsbrief vol inspiratie en recente ontwikkelingen.

Deze week hebben we een belangrijke verandering doorgevoerd in onze portefeuille-allocaties. De aandelen en obligaties in onze ‘BlackRock profielportefeuilles’ zijn geswitcht naar zeven nieuwe fondsposities die worden beheerd door respectievelijk BlackRock, Vanguard en Northern Trust (‘BVN’).

De belangrijkste voordelen hiervan op een rijtje:

  • De fondskosten in het BVN Marktengedeelte wordt verlaagd van 0,50% naar maximaal 0,17%. Met onze all-in beheervergoeding erbij, belegt de klant in een OAKK Beheerd Beleggen portefeuille vanaf 0,72% kosten (de OAKK Markten BVN oplossing).
  • Vijf van de zeven fondsen hebben ESG verweven in de selectieprocedure. De twee overige obligatiefondsen beleggen voor een belangrijk deel in staatsobligaties waarbij de ESG factor niet duidelijk is in te bedden maar ook niet nadelig is.
  • Tot 0,50% extra rendement door de Nederlandse fondsstructuur (‘FGR’) van de Northern Trust fondsen die het mogelijk maakt om buitenlandse dividendbelasting terug te vorderen.
  • Meer inzicht in de verdeling over beleggingscategorieën en een betere aansluiting op onze beleggingsfilosofie; een goedkope passieve allocatie in verschillende indexfondsen voor het volgen van financiële markten (aandelen en obligaties) en een actieve allocatie in Skill-fondsen voor een verbetering van de verhouding tussen risico en rendement.

OAKK Solid én OAKK Markten rekeningen in twee smaken: met deze omzetting zullen ook de OAKK Markten rekeningen worden aangeboden in twee varianten: OAKK Markten Dimensional en OAKK Markten BVN. Hiermee hebben adviseurs de keuze uit 4 oplossingen; twee OAKK Solid rekeningen met Skills en twee OAKK Markten rekeningen zonder Skills.

Zowel OAKK Markten als OAKK Solid zijn beide in 5 risicoprofielen en in alle fiscale boxen zowel opbouwend als uitkerend beschikbaar. Kortom, voor iedere klant bieden wij professioneel beheer van zijn oudedagsvoorziening.

Wij hopen dat wij klanten van financieel adviseurs hiermee weer een stap verder kunnen helpen in het bereiken van economische vrijheid!

Op 8 februari om 11 uur houden wij een webinar waarin we deze verbeteringen uitgebreid zullen toelichten. Jullie ontvangen hiervoor nog een uitnodiging. Wil je je al aanmelden, stuur ons dan hier een mailtje. Onze consultants staan je over OAKK-ontwikkelingen graag te woord!

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks vrijblijvend onze nieuwsbrief vol inspiratie en recente ontwikkelingen.

Mogelijk ook interessant?

artworks-JCVjQVFanylcf5bJ-rWaS7A-t500x500
45 minuten luistertijd.

New Business Radio: SPECIAL - Dag van de financiële vrijheid

New Business Radio · Willem Johannesma en Hans Betlem – My Personal Finance 4 juni 2024 deel 4   Ontdek...

mpf 7 mei
10 minuten luistertijd.

New Business Radio: Niet-traditioneel beleggen onder de loep

New Business Radio · Willem Johannesma (OAKK Capital Partners) – My Personal Finance 7 mei 2024 deel 1 In onze...

2e2f9c2b-ab38-22d3-23a9-23faedef1943 (1)
4 minuten leestijd.

Wat is de toegevoegde waarde van een financieel adviseur nou echt?

Een toenemend aantal werkenden heeft geen of beperkte toegang tot collectieve pensioenoplossingen. Daarentegen wordt door de vergrijzing een steeds grotere...

Een vermogensoplossing voor elke situatie,
OAKK voor jou!

Solide beleggingsoplossingen,
OAKK voor jou!

Beurs – World Trade Center, 13e etage
Beursplein 37 – 3011 AA Rotterdam

Algemeen

info@oakk.nl
+31 10 26 19 940

Support

support@oakk.nl
+31 10 26 19 940

Beoordeling 2023, Vermogensbeheer