Het expiratieseizoen is weer begonnen! Een belangrijke vraag die bij klanten en adviseurs leeft, is “laten uitkeren op vaste rente of doorbeleggen na expiratie?”

Het is niet mogelijk om dit bedrag in een keer te laten uitkeren zonder negatieve belastingeffecten. De klant zal een periodieke uitkering moeten aankopen bij een beleggingsonderneming/bank of een verzekeraar.

Daar waar je vroeger goed weg kwam met een aantrekkelijke depositorente en je verzekeraars kon aanschrijven voor een mooie aanbieding, is tegenwoordig de rente zo laag dat je ook wel eens verder wil kijken dan oplossingen in (lage) rente alleen.

OAKK Beheerd Beleggen biedt een eenvoudig aan te vragen uitkerende lijfrente rekening op basis van beheerd beleggen in drie risicoprofielen en 4 portefeuille varianten. Dit kan al vanaf een looptijd van 5 jaar!

Op basis van looptijd, doeluitkering en risicobereidheid kun je je klant een solide én flexibele oplossing aanbieden met grote kans op flink hogere uitkeringen dan op rente.

OAKK faciliteert vier expiratie varianten:

  1. Levenslange lijfrente uitkering
  2. Tijdelijke oudedag lijfrente
  3. Oudedagsverplichting (ODV)
  4. Nabestaande lijfrente

Om de impact van de uitkering bij doorbeleggen te laten zien aan je klant heeft OAKK Beheerd Beleggen in samenwerking met Private Wealth Navigator (Thimo Rietveld) en Finrust (Marco Kok) recent twee sessies georganiseerd over de kansen met de expirerende lijfrente. Hierbij de link voor Private Wealth Navigator en hier die van FinRust.

Mocht je nog vragen hebben over de onderscheidende mogelijkheden van de expirerende lijfrente bij OAKK neem dan nu contact op Martijn Börger, Benjamin Prins of Jules Duppen, wij helpen je graag verder.