Update OAKK in deze tijden

Update OAKK in deze tijden

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks vrijblijvend onze nieuwsbrief vol inspiratie en recente ontwikkelingen.

24 maart 2020

Geachte klant,

In deze zeer bijzondere tijden willen wij vaker met u contact houden. Daarmee houden wij u op de hoogte van ons beleid. Wij willen u laten weten dat wij uw vermogen op dezelfde wijze – met de focus op risicobeheersing – beheren. Uw adviseur staat voor u klaar om u te blijven begeleiden naar uw uiteindelijke doel.

Wij willen u, en indirect uw adviseur, bedanken voor het vertrouwen dat u de afgelopen weken in ons heeft getoond. Dit uit zich in de gesprekken die wij hebben per telefoon, mail of video (in ons geval Finly). U behoudt de rust en focus op een langere termijn dan de duur van deze crisis. Uw acties, bijstortingen of onttrekkingen, zijn gebaseerd op uw vermogensdoel(en). Dit is wat ons betreft de enige juiste weg; moeilijke tijden zijn hier, maar deze gaan ook weer voorbij. De wereld zal er wellicht (deels) anders uitzien, maar door te blijven beleggen in goede én slechte tijden, verhoogt u de kans om uw financiële doelen te blijven behalen. Wij doen dat met een goed gespreide beleggingsportefeuille, ook in de nieuwe omgeving. Immers, slechte tijden worden vaak gevolgd door hele goede beleggingsmomenten. Wij herhalen hier wat we eerder zeiden: Het wordt meestal eerst slechter, voordat het beter wordt, maar het wordt beter!


Ons beleid in het kort:
Uw OAKK portefeuille bestaat uit Dimensional- of BlackRock fondsen (het zogenaamde Markten gedeelte van uw portefeuille), al dan niet aangevuld met Skills fondsen. Wij hebben elke dag contact met zowel Dimensional als BlackRock en de verschillende Skills fondsmanagers (Blackstone, Syquant Helium, AHL en Mint Tower). Wij zien overal dat het beleid wordt doorgevoerd zoals wij verwachtten; deze is zonder uitzondering gericht op risicoreductie en -spreiding. Geen van de fondsmanagers die wij geselecteerd hebben, onderschat de huidige crisis. Echter, zowel de diepte als de lengte van de economische gevolgen, die groot zullen zijn, zijn nu nog niet in te schatten en derhalve is het nodig om een breed gespreide portefeuille te behouden, die bescherming biedt voor een verdere daling, maar ook kan profiteren van herstel.

Al met al zien wij dat de risicoreductie (lees: minder verlies) in de OAKK portefeuilles dit jaar tot op heden, door de toevoeging van Skills, tussen de 1% en 5% is, hetgeen significant te noemen is. Zoals eerder gemeld, hebben de wegingen van het Marktengedeelte en het Skillsgedeelte in de portefeuille onze bijzondere aandacht. Binnen de afgesproken bandbreedtes neemt momenteel de skills allocatie toe, als gevolg van de rendementsontwikkelingen. Dit geeft demping van de negatieve resultaten. Herbalanceren van de posities monitoren wij goed, maar we willen eerst meer zichtbaarheid op te verwachten scenario’s.

De skills fondsen bestaan uit drie categorieën; trendvolgend, arbitrage en multi-strategie. De trendvolgende fondsen zijn het meest ‘risk-off’ gepositioneerd en behalen de afgelopen weken dan ook winsten. De arbitrage fondsen laten een gemengd beeld zien; Mint Tower profiteert deels van de toegenomen beweeglijkheid maar ziet ook grote prijsverschillen in instrumenten die zij verhandelen, wat het positieve rendement wat drukt, Helium rendeert negatief op basis van de extreem toegenomen verschillen tussen koersen van overnamekandidaten en die van de overnemende partijen. Het multi-strategie gedeelte met het Blackstone fonds levert wat meer in dan we hadden verwacht, maar het valt binnen de bandbreedtes. Zij hebben risico’s gereduceerd maar zien ook bijzondere kansen bij managers door extreem lage koersen voor bepaalde financiële instrumenten.

OAKK is volledig operationeel en bereikbaar. De afdeling Operations werkt in twee teams om zo de continuïteit te blijven waarborgen. OAKK Support en de OAKK Consultants zijn tijdens kantooruren goed te contacten.

Wij hopen u hiermee houvast te hebben gegeven over het beheer van uw vermogen bij OAKK en wensen u en uw naasten veel sterkte en goede gezondheid in deze periode.

Tot slot willen wij u nog wijzen op dit document welke Dimensional Fund Advisors aan ons ter beschikking heeft gesteld om met u te delen over marktdalingen en beweeglijkheid.

Als u vragen heeft, laat het uw adviseur of ons weten, wij staan voor u klaar.

Met vriendelijke groet,

OAKK Beheerd Beleggen

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks vrijblijvend onze nieuwsbrief vol inspiratie en recente ontwikkelingen.

Mogelijk ook interessant?

artworks-JCVjQVFanylcf5bJ-rWaS7A-t500x500
45 minuten luistertijd.

New Business Radio: SPECIAL - Dag van de financiële vrijheid

New Business Radio · Willem Johannesma en Hans Betlem – My Personal Finance 4 juni 2024 deel 4   Ontdek...

mpf 7 mei
10 minuten luistertijd.

New Business Radio: Niet-traditioneel beleggen onder de loep

New Business Radio · Willem Johannesma (OAKK Capital Partners) – My Personal Finance 7 mei 2024 deel 1 In onze...

2e2f9c2b-ab38-22d3-23a9-23faedef1943 (1)
4 minuten leestijd.

Wat is de toegevoegde waarde van een financieel adviseur nou echt?

Een toenemend aantal werkenden heeft geen of beperkte toegang tot collectieve pensioenoplossingen. Daarentegen wordt door de vergrijzing een steeds grotere...

Een vermogensoplossing voor elke situatie,
OAKK voor jou!

Solide beleggingsoplossingen,
OAKK voor jou!

Beurs – World Trade Center, 13e etage
Beursplein 37 – 3011 AA Rotterdam

Algemeen

info@oakk.nl
+31 10 26 19 940

Support

support@oakk.nl
+31 10 26 19 940

Beoordeling 2023, Vermogensbeheer