OAKK Markten Dimensional Portefeuilles

De OAKK Markten portefeuilles bestaan uit wereldwijde index fondsen.

Waarom index fondsen?

Er is overweldigend bewijs dat met het volgen van een breed gespreide index van aandelen en obligaties, er na kosten een veel hogere kans is op een beter rendement.

OAKK zoekt niet naar de speld maar belegt in de hele hooiberg.

Eikenboom

Het verwachte rendement van de groep van actief beheerde fondsen is lager dan dat van een index en van tevoren is niet tot nauwelijks te voorspellen welk fonds beter dan de index zal gaan presteren.

AFMBron: De wetenschap over de resultaten van actief en ‘passief’ indexbeleggen

OAKK werkt met de beste en grootste index beleggers wereldwijd samen.

OAKK heeft op dit moment de volgende partijen geselecteerd om te beleggen in indexfondsen: BlackRock (iShares) en Dimensional Fund Advisors.

Wij bieden OAKK Markten Dimensional portefeuilles aan die uniek zijn in Nederland.

1

Beleggen in de op wetenschap gebaseerde indexfondsen van Dimensional waar OAKK zorgt voor het beheer van uw rekening.
2

Onafhankelijk en holistisch advies van uw eigen adviseur over het behalen van uw financiële doelen.
3

Keuze uit maar liefst 10 risicoprofielen; 5 met Skills en 5 zonder Skills
4

Lage kosten, hoogwaardige service, lage instap; max 0,6% per jaar incl BTW all-in vanaf EUR 1.000,- met alle voordelen van OAKK.

Private banking voor iedereen.

Met OAKK Markten Dimensional portefeuilles krijgt u het beste van twee werelden; onafhankelijk advies door uw vertrouwde adviseur wat bij u past en professioneel vermogensbeheer door OAKK in samenwerking Dimensional Fund Advisors vanaf EUR 1.000,- minimum inleg.  Private banking voor iedereen!

De beleggingsaanpak van Dimensional is gebaseerd op het vertrouwen in de werking van de financiële markten. In plaats van de toekomst proberen te voorspellen of te proberen andere marktdeelnemers te slim af te zijn, baseren Dimensional zich op informatie over de te verwachte rendementen op de markt zelf. Dimensional laten de effectenprijzen tot stand komen door de gemeenschappelijke kennis van miljoenen kopers en verkopers. Toonaangevende wetenschappers en Nobelprijswinnaars zijn verbonden aan Dimensional. Dat betekent voor u een beleggingsportefeuille die is ingericht op basis van de meest moderne wetenschappelijke inzichten.

Dimensional beleggen gaat over een succesvolle beleggingservaring. Dat betekent meer dan het streven naar rendement alleen. Het betekent ook dat u zich niet voortdurend zorgen hoeft te maken, omdat dat beslissing wordt genomen binnen een transparante aanpak die is onderbouwd met tientallen jaren van onderzoek.
De markten gaan nu eenmaal op en neer. De beleggingsaanpak van Dimensional heeft als doel zijn klanten te helpen om zich daarop voor te bereiden, zodat ze trouw kunnen blijven aan de koers die ze hebben uitgezet.

boom

"You've already paid for the risk, so it might be good to stick around for the expected return."

David BoothExecutive chairman / co-founder Dimensional Fund Advisor
Eugene Fama

Eugene F. Fama

Deze Nobelprijswinnaar in de Economische Wetenschappen behoort tot de top 10 van meest invloedrijde economen aller tijden. Hij heeft met zijn werk in de jaren ’70 de oprichting van Dimensional geïnspireerd. Eugene Fama promoveerde op de stelling dat aandelenkoersen onvoorspelbaar zijn en een willekeurig patroon volgen (een random walk). Hij publiceerde dit in de Journal of Business in 1965 in een artikel genaamd The Behavior of Stock Market Prices. Hij is het meest bekend van zijn  Efficiënte Markt Hypothese. Eén van de belangrijkste conclusies van de theorie is dat het onmogelijk is om structureel betere beleggingsresultaten te behalen dan gemiddeld behalve door geluk. Alle bekende informatie in de markt zou al in de prijzen verwerkt zijn en toekomstige ontwikkelingen zijn onvoorspelbaar. Als er nieuws bekendgemaakt wordt, zullen alle beleggers in de markt hun verwachtingen aanpassen. Sommigen zullen te optimistisch zijn en anderen te pessimistisch, maar de markt als geheel zal volgens de hypothese altijd gelijk hebben.
Eugene Fama is nog steeds bestuurder en consultant bij Dimensional Fund Advisors.

Kenneth French

Kenneth R. French

Kenneth French is als professor verbonden aan de Tuck School of Business in Hanover in New Hampshire in de Verenigde Staten. Hij is de expert op het gebied van karakteristieken van beleggingsinstrumenten en -strategieën. Samen met Eugene Fama heeft Kenneth French vraagtekens geplaatst bij het CAPM model, dat stelt dat het gemiddelde rendement van een aandeel alleen te verklaren zou zijn door de beta. Met Fama ontwikkelde hij het succesvolle drie factor model dat naast de beta ook de omvang van een onderneming (marktkapitalisatie) en de book-to-market ratio meeneemt. Het book-to-market aspect is feitelijk het onderscheid tussen groei- en waarde-aandelen. Dit werk wordt algemeen beschouwd als de basis van factorbeleggen. Professor French werkt als consultant voor Dimensional Fund Advisors en medevoorzitter van het Investment Research Committee van Dimensional.

Dimensional Fund Advisors
  • Opgericht in 1981
  • €450 mld. vermogen onder beheer van de ondernemingen wereldwijd
  • 13 Kantoren in 9 landen
  • Meer dan 1400 medewerkers wereldwijd

‘Ruim 25 jaar werkt Dimensional Fund Advisors samen met een selecte groep financieel adviseurs. Veel van deze advieskantoren zijn in staat geweest een zeer succesvolle beleggings- en klantervaring te leveren. Deze uitstekende ervaring is de uitkomst van een intensieve samenwerking tussen Dimensional en de adviseurs, waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van elkaars expertise.

Net als bij Dimensional staat bij OAKK Beheerd Beleggen de rol van de financieel adviseur centraal in de samenwerking met beleggers. Daarnaast durft OAKK Beheerd Beleggen bepaalde beleggingskeuzes te maken die het leveren van een uitstekende beleggingservaring ondersteunen.

Een groot deel van dit succes is de samenwerking met financieel adviseurs, die de relatie tussen de doelen en het vermogen van de klant als geen ander in kaart kunnen brengen. OAKK Beheerd Beleggen stelt de adviseur in staat om maximaal aandacht te besteden aan de klantrelaties en tegelijkertijd een unieke beleggingspropositie te kunnen bieden aan deze relaties, die hen in staat stelt hun dromen, doelen en aspiraties te verwezenlijken.

De beleggingsfilosofie is sinds het ontstaan van Dimensional in 1981 onveranderd gebleven. Deze bestaat uit (1) het gebruik maken van de kracht van de kapitaalmarkt, (2) wetenschappelijke onderzoeken naar de dimensies van hogere verwachte rendementen vertalen naar praktische beleggingsoplossingen én (3) het hebben van een dynamisch beleggingsproces om deze oplossingen kosteneffectief te implementeren. Dit alles heeft geresulteerd in een zeer sterk trackrecord van Dimensional.’

Jeff de Haan – Dimensional Fund Advisors