Veelgestelde VRAGEN

OAKK wil u helpen om uw financiële doelen te bereiken. OAKK biedt daarom laagdrempelig professioneel vermogensbeheer aan via uw vertrouwde financieel adviseur. Dit betekent dat de daadwerkelijke invulling van de portefeuille 24/7 door OAKK wordt bewaakt en de adviseur overzicht houdt over uw gehele financiële situatie. Dat geeft rust en ruimte.

Een ander onderscheidend punt is dat 20% tot 25% van de portefeuille door OAKK wordt belegd in Skills. Deze beleggingstechnieken zijn gemeengoed bij professionele beleggers. De Skills zorgen voor een lager risico maar gaat niet ten koste van het rendement. 

Beleggen is op lange termijn en korte termijn bewegingen zijn vaak geen goede leidraad. Timing  van beurzen blijkt erg moeilijk. Wij kunnen helaas niet voorspellen wanneer beurzen gaan dalen. Maar dát ze weer een keer dalen, staat vast maar ook dat ze daarna weer gaan stijgen. Lange termijn beleggers worden beloond voor het geduld wat ze hebben.

U kunt bij twijfel ook een lager risicoprofiel kiezen, als u daarmee wel u doel kunt behalen.

Wat wij een hele goede methode vinden, is periodiek beleggen. Elke maand of elk kwartaal kan bij OAKK automatisch worden belegd vana 100 EUR. Dat doet wonderen voor lange termijn vermogensopbouw en maakt de timing veel minder belangrijk

OAKK kent twee heldere tariefstructuren; OAKK Solid fee en OAKK Target fee.

OAKK Solid fee
Beheerfee: vanaf 0,55% ex BTW p.j.
Servicefee: 0,25% ex BTW p.j.
Bijdrage toezichtskosten: 20 EUR p.j.

OAKK Targetfee
Beheerfee: vanaf 0,25% ex BTW p.j.
Servicefee: 0,25% ex BTW p.j.
Bijdrage toezichtskosten: 20 EUR p.j.

De servicefee is een all-in fee. Wij rekenen geen aparte aankoopkosten en verkoopkosten of andere kosten.

OAKK is  hiermee aantrekkelijk geprijsd ten opzichte van de concurrentie, vooral omdat er geen aankoopkosten en verkoopkosten zijn. Dat is wel zo prettig, u kunt altijd zonder kosten opzeggen en zonder aankoopkosten beleggen ook bij lagere bedragen. Ook kunt u zo kosteloos switchen van het ene risicoprofiel naar een ander risicoprofiel. 

Skills zijn alternatieve beleggingen waar de vaardigheden van de fondsbeheerder belangrijker zijn voor het rendement dan de bewegingen op de aandelenmarkten. Vandaar de term Skills.
Dat zijn bijvoorbeeld fondsen die kunnen profiteren van dalende beurzen door een zgn. ‘short’ positie in te nemen.


OAKK is via het zusterbedrijf HJCO Capital Partners sinds 2003 gespecialiseerd in deze beleggingen en één van de grotere partijen hierin in Nederland. Zij hebben dus aan den lijve de toegevoegde waarde gezien in de bijvoorbeeld de crisis van 2008. HJCO had toen een aantal Skills geselecteerd voor hun klanten die ruim 30% in de plus stonden terwijl de beurzen ca 40% waren gedaald. Winnen door niet te verliezen is het credo hierin.

OAKK Beheerd Beleggen staat onder streng toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank. OAKK houdt geen geld onder zich maar bewaart en administreert uw beleggingen in een apart bewaarbedrijf met een aparte directie; Stichting Beleggersgiro HJCO.

 

Hierdoor is uw beleggingsportefeuille volledig gescheiden van het vermogen van de onderneming en is er geen kans bij malversaties dat uw vermogen wordt aangetast, wel zo veilig.


De OAKK Portals zijn ook ingericht volgens de laatste strenge inzichten op het gebied van cybersecurity en heeft OAKK door derden laten checken.

Banksparen is een vorm van vermogensopbouw – met belastingvoordeel -waarbij de inleg op een geblokkeerde OAKK beleggingsrekening wordt gestort. Het opgebouwde bedrag is pas na een bepaalde tijd en voor bepaalde doelen te gebruiken.

Bij banksparen maakt u gebruik van een belastingvoordeel als het bedrag gebruikt wordt voor:

Lijfrente nieuw regime

Overbruggingslijfrente

Loonbelasting lijfrente (gouden Handdruk)

Om gebruik te kunnen maken van de belastingvoordelen moet u aan de spelregels houden. Zo moet van het opgebouwde vermogen voor je pensioen of gouden handdruk een lijfrente aangekocht worden (periodieke uitkeringen) in plaats van dat u dit bedrag ineens op uw rekening krijgt. Een OAKK financieel adviseur kan u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en welke oplossing het beste bij u past.

Banksparen is geïntroduceerd om meer mogelijkheden te bieden om fiscaal gunstig te sparen of te beleggen voor onder andere pensioen. OAKK biedt de unieke mogelijkheid dat er meer rendement kan worden behaald dan op een spaarrekening en het vermogen continue wordt beheerd door een professionele vermogensbeheerder. En altijd via een vertrouwde financieel adviseur. Dat geeft u rust en zekerheid.

 

Staat uw vraag er niet tussen?

Geen probleem, wij helpen u graag persoonlijk.

Contact opnemen