Marc van Poeteren

+ 31 6 30 024 862

Marc van Poeteren is geboren op 2 december 1963 te Haarlem, getrouwd en vader van een zoon en dochter.

Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in de financiële sector, onder meer als bestuurslid van InsingerGilissen Bankiers, het Dutch Securities Institute (DSI), de Vereniging van Beleggings Analisten (VBA), de Vereniging van Compliance Officers (VCO) en als voorzitter van de Vereniging van Vermogensbeheerders en Commissionairs en Federatie van Financieel Planners (FFP).

Marc is zijn carrière begonnen als EFFAS gecertificeerd financieel analist en beschikte over 4 DSI registraties op het hoogste niveau (senior vermogensbeheerder,- beleggingsadviseur, - handelaar en - analist).

Marc is ondernemer. In 1998 was hij mede-oprichter en CEO van een succesvolle beleggingsonderneming die inmiddels is verkocht aan een vooraanstaande buitenlandse private bank. De huidige activiteiten zijn gefocused op het ontwikkelen en exploiteren van IT-platforms voor data-analyse, investment solutions en financieel adviseurs.

Naast zijn activiteiten als ondernemer is Marc voorzitter van FPSB (Financial Planning Standards Board), Europe.

Bekijk het LinkedIn profiel van Marc van Poeteren

Benjamin Prins

+31 6 53 297 313

“Afgelopen 10 jaar heb ik mij sterk gemaakt om vermogensadvies terug te brengen bij de financieel adviseur. Door trainingen te geven over vermogensadvies en de basis van beleggen te bespreken met de adviseur, heb ik laten zien dat vermogensadvies niet de kers op de taart is, maar het fundament van de taart waar financieel advies op gebouwd wordt. Financieel adviseurs worden nu gedwongen om hun businessmodel, dat in het verleden goed heeft gewerkt, aan te passen aan de nieuwe tijd. Vermogensadvies is daar het antwoord op. Vermogensadvies is een “terugkerend proces” voor zowel de eindklant als voor de financieel adviseur. Vertrouwen en ontzorgen zijn de pijlers voor dit succes!”

Benjamin is in januari 2017 begonnen bij OAKK Solid Investment Solutions en verantwoordelijk voor het uitrollen van de OAKK Solid Investment Solutions voor de Financieel Adviseur. Hij heeft Bank- en Verzekeringswezen gestudeerd aan de Hogeschool voor Economische Studies in Amsterdam en heeft 10 jaar voor Legal&General Nederland gewerkt. Daar was hij verantwoordelijk voor het uitrollen van Vermogensadvies voor de Financieel Adviseur.

Bekijk het LinkedIn profiel van Benjamin Prins

Arthur Hopstaken

+31 6 53 757 180

"De meeste energie krijg ik door innovaties door te voeren, specifiek op het gebied van beleggingsstructuren en -services. Dat is de rode draad voor mij geweest in de periode van 25 jaar die ik werkzaam ben in dit veld. Met OAKK maken we de innovatieve slag om zowel beleggingsportefeuilles als de klantenintake anders in te richten dan de markt. Daarbij hanteren we uitgangspunten en overtuigingen die we met ervaring en vernieuwing hebben opgedaan. Zorg voor klanten staat centraal en daar zijn zowel de innovatieve beleggingsoplossing als het klanteninformatiesysteem op ingericht. We maken daarbij gebruik van een Fintech oplossing in combinatie met de menselijke kant, de financieel adviseur. Het (uit)bouwen van OAKK in samenwerking met adviseurs is voor ons de grote uitdaging van de komende jaren."

Arthur is sinds 2003 ondernemer na ruim 10 jaar ervaring te hebben opgedaan bij diverse gespecialiseerde zakenbanken op het gebied van vermogensbeheer en investment banking. Met de start van Hopstaken Johannesma & Co, de voorloper van het huidige HJCO Capital Partners, begonnen hij en Willem Johannesma een beleggingsonderneming die andere bronnen van rendement en risico boden aan beleggers. Deze niche werd succesvol ontwikkeld en was aanleiding voor een overname van het bedrijf door Man Group in 2008, een grote Britse asset manager. In 2013 werd Arthur na een management buy-out weer mede-eigenaar van de beleggingsonderneming en daarmee kwam het ondernemen weer op de eerste plaats.

Bekijk het LinkedIn profiel van Arthur Hopstaken

Willem Johannesma

+31 6 26 218 337

"Op dit moment zien wij een verschuiving van collectieve naar individuele vermogensopbouw, een extreem lage rente waardoor sparen niet rendeert en tegelijkertijd een grote behoefte bij mensen om persoonlijke begeleiding te krijgen in het doolhof van vermogensopbouw oplossingen. OAKK is ervan overtuigd dat hoogwaardige technologie, professioneel vermogensbeheer en persoonlijke begeleiding door de financieel adviseur mensen echt kan helpen om hun dromen en doelen te verwezenlijken. Zelf ben ik ruim 28 jaar actief in de beleggingswereld en wil mijn ervaring en kennis delen met de adviseur om zo samen de klanten verder te helpen".
Willem studeerde in Arnhem aan de HEAO – richting Commerciële Economie en behaalde daarna het VBA diploma aan de VU in Amsterdam. Willem heeft vanaf december 1989 tot 2003 gewerkt in particulier vermogensbeheer, eerst bij Bank Mees & Hope (later MeesPierson) en vanaf 1998 bij Kempen & Co. In 2003, na de dotcom-crisis, heeft hij samen met Arthur en een bevriende familie het bedrijf Hopstaken Johannesma & Co opgericht, het huidige HJCO Capital Partners. Willem is getrouwd, heeft twee zonen en is een fervent zeiler.

Bekijk het LinkedIn profiel van Willem Johannesma

SCHRIJF U IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreft vermogensbeheer, de OAKK tool, en andere interessante onderwerpen. Zonder dat wij u spammen.