In deze OAKK Nieuwsbrief:

- Verdere invulling Kennisbank OAKK Adviseursportal
- Skills beschermen vermogen gedurende beursdaling februari
- Ca. 250 Financieel Professionals bij presentatie 'vermogensbegeleiding 2.0'
- BlackRock geeft 'endorsement' aan OAKK

OAKK is dé partner voor de financieel adviseur met de beste oplossingen voor vermogensopbouw. OAKK biedt een beter rendement voor de klant en de adviseur met de unieke OAKK Solid Portfolios in Box 1, 2 en 3. Neem hier contact op met Benjamin Prins voor een OAKK Demo.

Verdere invulling OAKK Kennisbank

Afgelopen weken zijn op de Kennisbank in de adviseursportal nieuwe documenten geplaatst. Het betreffen de factsheets van de vier OAKK Solid Portfolios en de factsheets van de onderliggende fondsen van de OAKK Solid Portfolios.

Met deze Kennisbank helpen wij adviseurs om op eenvoudige wijze vermogensopbouw te begeleiden zonder dat de adviseur zelf kiest voor de rol van beleggingsspecialist. Ieder een eigen rol, OAKK als vermogensbeheerder, de adviseur als 'trusted advisor' naast de klant.

Skills in februari helpen vermogensdaling

Het brandalarm ging af op de beurs en iedereen ging er maar vanuit dat het geen oefening was en verliet uit voorzorg het pand. Vooral de oplopende rentes op Amerikaanse staatsobligaties (‘Treasuries’) gaven beleggers kopzorgen, ondanks de reden van de rentestijging ingegeven is door goed economisch nieuws. De VIX Index, een index die de beweeglijkheid aangeeft van de beurs, liet de grootste tweedaagse stijging ooit zien. Nu was de VIX historisch gezien bijzonder laag, waardoor elke uitslag naar boven procentueel hoog is, maar het geeft toch aan dat wat we hebben gezien exceptioneel is.

De eerste twee weken in februari hebben Skills laten zien dat ze de neerwaartse uitslag van de portefeuilles dempen. Vooral arbitrage deed het goed en behaalde plussen in deze moeilijke dagen. Multi-Strategy wist 91% van de verliezen op markten te voorkomen. Trendvolgende fondsen behaalde wel verliezen ter grootte van de beursdalingen. Pas bij voortdurende dalingen (en wij wagen ons niet aan een voorspelling hierover) toont trendvolgend haar waarde en kan het Skills gedeelte als geheel nog meer waarde toevoegen.

Ruim 250 Financieel Professionals bij presentatie 'Vermogensbegeleiding 2.0'

OAKK Solid Investments was met plezier sponsor van het twintigste PFP Forum eind januari jl. Marc van Poeteren hield als partner van OAKK een presentatie met als titel 'Vermogensbegeleiding 2.0' welke 1 FFP PE punt opleverde.

Er is een impliciete roep van consumenten voor een torenhoog doelvermogen, om daarvan pensioen en pensioenaanvulling te kopen. En dat bij een spaarrente van nul en een hoge risicoaversie in het postwoekerpolistijdperk. In vogelvlucht verkende Marc businessmodellen in deze uitdagende tijd, gevolgd door hands-on toepassingen. OAKK inspireert, de adviseur kiest. Wil je de presentatie alsnog ontvangen, neem dan contact met Benjamin Prins op benjamin@oakk.nl

Endorsment BlackRock voor OAKK Solid Investment Solutions

BlackRock is evenals Dimensional Fund Advisors één van de fondsbeheerders die OAKK heeft geselecteerd voor het Markten gedeelte. BlackRock is met ruim 6000 miljard verreweg de grootste fondsbeheerder wereldwijd. Zij hebben recent publiekelijk hun steun uitgesproken aan OAKK waar wij toch wel heel trots op zijn. Dat zij daarmee oog hebben voor nieuwe initiatieven zoals OAKK zegt veel over hun entrepeneursmentaliteit. Hieronder voor de volledigheid deze 'endorsement' .

"Zo nu en dan levert een krachtenbundeling van gedreven ondernemers met langjarige hands-on ervaring een verrassend en innovatief concept op: OAKK.

Dat deze challenger beleggingsfondsen van de grootste vermogensbeheerder ter wereld heeft geselecteerd als onderdeel van zijn dienstverlening is overigens niet vreemd: de missie van Blackrock is namelijk al jaren het creëren van een betere financiële toekomst voor zijn klanten.

OAKK sluit hier goed op aan door vermogensadvies via de vertrouwde, eigen adviseur van beleggers te combineren met een slimme combinatie van lage kosten waar het kan en ‘skills’ waar het moet.

Een mooi initiatief waar BlackRock veel goeds van verwacht!”

BlackRock: "Our mission is to create a better financial future for our clients.”

Auteur


Willem Johannesma
Willem heeft vanaf december 1989 tot 2003 gewerkt in particulier vermogensbeheer bij vooraanstaande private banks. In 2003, na de dotcom-crisis, heeft hij samen met Arthur Hopstaken het bedrijf Hopstaken Johannesma & Co opgericht, het huidige HJCO Capital Partners.

ALLE NIEUWSBERICHTEN

SCHRIJF U IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreft vermogensbeheer, de OAKK tool, en andere interessante onderwerpen. Zonder dat wij u spammen.